Jäsenasiat

Jäseneksi liittyminen

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn ja Jytyn työttömyyskassan jäseneksi voit liittyä helposti internetissä. Myös opiskelijat voivat liittyä Jytyn jäseniksi. Lue sivuiltamme myös tarkemmat jäsenetumme.

Lue lisätietoa jäsenyydestä ja liity Jytyyn


Jäsenmaksu

Vuonna 2023 jäsenmaksu on 1,32 prosenttia ennakonpidätyksen alaisesta palkasta. Jos olet tehnyt työnantajan kanssa valtakirjan, jäsenmaksu peritään palkastasi automaattisesti. Jos valtakirjaa ei ole, jäsenmaksu pitää maksaa itse viitteillä. Ilmoita jäsenasiainhoitajalle, jos haluat muuttaa maksutapaasi.

Euromääräinen jäsenmaksu on 5 €/kk. Sitä maksetaan itse viitteillä sellaiselta ajalta, kun ei saa palkkaa eikä korvauksia Jytyn työttömyyskassasta (esim. hoitovapaa, virkavapaa, opiskelu, sairausloma, työttömyys). Ilmoita palkattomasta ajasta tällä lomakkeella. Työttömyydestä pitää tietenkin ilmoittaa myös työvoimatoimistoon.


Omien tietojen muuttuminen

Omia yhteystietoja voit ylläpitää Jässärissä,  joka on Jytyn sähköinen asiointijärjestelmä. Osoitepäivityksen saamme suoraan väestötietojärjestelmästä, ellet ole tehnyt osoitteen luovutuskieltoa. Automaattinen osoitepäivitys ei koske opiskelijajäseniä.

Ilmoita jäsenasiainhoitajalle, jos jokin seuraavista muuttuu:

•    palvelussuhteen laatu

•    ammattinimike

•    pohjakoulutus tai muu koulutus

•    Jyty-lehden tilaaminen (et halua enää lehteä).


Työnantajan vaihtuminen

Työnantajan vaihtuessa Jässärissä tai jäsenasiainhoitajalle tulee ilmoittaa uusi työnantaja, työsuhteen alkamispäivä, ammattinimike sekä se, mitä työehtosopimusta (TES) työpaikalla noudatetaan. On myös hyvä huolehtia, ettei jäsenmaksuun tule katkosta, jos entinen työnantaja on tilittänyt Jytyn jäsenmaksun suoraan palkasta. Kun olemme vastaanottaneet ilmoituksen työnantajan vaihtumisesta, saat uuden valtakirjan, jolla työnantajan voi valtuuttaa perimään jäsenmaksun suoraan palkasta. Jos jäsenmaksun on valinnut maksaa kuukausittain itse, saat maksuohjeen ja viitenumeron.


Yhdistyksen vaihtuminen

Uuden yhdistyksen jäsenyyttä voi hakea yhteydenottolomakkeella Jässärissä tai sähköpostilla jasenrekisteri@jytyliitto.fi. Yhdistystä vaihtaessa tulee ilmoittaa, minkä yhdistyksen jäsenyyttä hakee ja mistä alkaen. Samalla kannattaa ilmoittaa mahdollisesta työsuhteen muutoksesta. Yhdistystä kannattaa vaihtaa heti työsuhteen alusta alkaen. Yhdistyksen vaihto ei vaikuta kertyneeseen työssäolo- tai jäsenyysehtoon, eli Jytyn jäsenyhdistystä vaihtaessa ei tarvitse pelätä, että jäsenyyteen tulisi katkosta. Jytyn paikalliset ja valtakunnalliset yhdistykset löytyvät yhteystietosivuilta. Jäsenrekisteri voi auttaa oikean yhdistyksen löytämisessä.


Jäsenkortin katoaminen

Jos jäsenkorttisi on kadonnut tai tarvitset uuden kortin jostain muusta syystä, ota yhteyttä Jytyn jäsenrekisteripalveluun p. 020 789 3720 tai jasenrekisteri(at)jytyliitto.fi


Työttömäksi jääminen tai lomautus

Jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan, sinua palvelee Työttömyyskassa Aaria Sivuilla on tietoa siitä miten toimia ja yhteystiedot, joista voi kysyä lisätietoa.


Eläkkeelle jääminen

Eläkkeelle jäävän on täytettävä muutosilmoitus ja palautettava se jäsenasiainhoitajalle. Lisätietoa asiasta ja täytettävä lomake löytyvät eläkkeelle jääminen sivuiltamme.


Yhdistyksestä eroaminen

Eroamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti esimerkiksi vapaamuotoisella kirjeellä, sähköpostilla jasenrekisteri@jytyliitto.fi tai lähettämällä viesti Jässärissä. Eroilmoituksessa tulee käydä ilmi jäsenen nimi, syntymäaika tai jäsennumero, eroamispäivä, eron syy sekä se, haluaako jäsen jäädä Työttömyyskassa Aarian jäseneksi vai ei.

Jytyn jäsenmaksut tulee maksaa eropäivään asti. Jos jäsenmaksu on peritty suoraan palkasta, tulee palkkahallintoon itse ilmoittaa jäsenyyden päättymisestä ja perintävaltakirjan irtisanomisesta.

Jos eroat yhdistyksestä, palauta Jytyn jäsenkorttisi postitse jäsenasiainhoitajalle.


Jäsenasiainhoitajan yhteystiedot

Maria Lehtola
maria.lehtola(at)seinajoki.fi
Osoite: Huuhkajantaival 8A, 60200 Seinäjoki
Puh: 040 7713 544